GripGrab MTB handschoenen: van trail tot downhill, hoe kies je de beste?

MTB handschoenen zijn meer dan alleen een accessoire, ze zijn een essentieel onderdeel van je uitrusting. Deze handschoenen zorgen voor comfort en bescherming op de paden en in de downhill runs. Bij het kiezen van de beste handschoenen, zijn er een aantal factoren waarmee je rekening moet houden. Je handgrootte, het soort terrein waar je rijdt, de weersomstandigheden en zelfs je persoonlijke voorkeur qua stijl en kleur spelen allemaal een rol. Om de juiste pasvorm te krijgen, meet je hand van het punt van je langste vinger tot aan de basis van je handpalm en vergelijk je dit met de maattabellen van de fabrikant.

Wat maakt GripGrab handschoenen uniek

GripGrab MTB handschoenen staan bekend om hun superieure kwaliteit en functionaliteit. Ze zijn gemaakt met hoogwaardige materialen die zorgen voor duurzaamheid en lange levensduur, ongeacht hoe zwaar je ze gebruikt. Ze hebben functies zoals schokabsorberende pads op de handpalm, touchscreen-compatible vingertoppen en ademende stoffen die zweet snel afvoeren, zodat je handen droog en comfortabel blijven, zelfs op langere ritten. Een ander groot pluspunt van GripGrab handschoenen is hun brede scala aan maten, waardoor je zeker weet dat je de perfecte pasvorm krijgt.

Trail tot Downhill

Bij het fietsen op verschillende soorten terrein heb je verschillende soorten handschoenen nodig. Trailhandschoenen zijn over het algemeen lichter en hebben minder bescherming, omdat het terrein minder technisch is. Ze zijn perfect voor warmere dagen en langere ritten waar comfort en ademend vermogen belangrijk zijn. Downhill handschoenen fietsen daarentegen hebben meer bescherming, vooral rond de knokkels en de handpalm, omdat je meer risico loopt op vallen en je handen bij een crash beschermd moeten zijn. Dus, afhankelijk van waar je gaat fietsen, of het nu trail of downhill is, zorg ervoor dat je de juiste handschoenen kiest die voldoen aan je behoeften op het gebied van bescherming, comfort en stijl.